ActualitatePMP„Carantina nu trebuie să sperie pe nimeni dacă măsurile sunt aplicate corect”

https://www.pmpialomita.ro/wp-content/uploads/2020/11/Mihalachioiu-1280x1386.png

Cristian Mihălăchioiu, preşedintele PMP Ialomiţa: „Carantina nu trebuie să sperie pe nimeni dacă măsurile sunt aplicate corect”

 

Noul preşedinte al „popularilor” ialomiţeni apreciază că măsura carantinării municipiului reşedinţă de judeţ este una cât se poate de firească, dat fiind modul în care a evoluat rata de infectare în rândul populaţiei oraşului.

Pe de altă parte, Mihălăchioiu atrage atenţia asupra faptului că măsurile de limitare a răspândirii bolii în comunitate nu trebuie să aibă ca efect blocarea vieţii sociale şi, mai ales, economice a oraşului: „Cu siguranţă, măsura carantinării este una bună, pe fondul creşterii bruşte a numărului de cazuri. Erau fireşti măsuri de limitare a răspândirii bolii. Nu sunt adeptul ideii de distanţare socială. Spun doar că o distanţare fizică şi măsuri suplimentare de protecţie nu trebuie să deranjeze pe nimeni, cu condiţia de a nu bloca activitatea economică. Pentru că, dacă primesc un nou şoc precum cel din primăvară, riscă intrarea în faliment. Şi mă gândesc mai ales la micii întreprinzători, indiferent de cât de mare sau mic va fi sprijinul ulterior din partea statului român”, consideră Mihălăchioiu.

În opinia liderului PMP Ialomiţa, adoptarea unui set minim de măsuri poate avea ca efect diminuarea impactului carantinării oraşului asupra activităţii societăţilor comerciale: „O reducere temporară a numărului de personal şi măsuri specifice de protecţie pot avea ca efect desfăşurarea în condiţii măcar apropiate de normalitate a activităţii economice de la nivelul Sloboziei.  O atenţie sporită la măsurile de bio-securitate ne poate face să trecem fără daune majore peste o perioadă complicată din existenţa comunităţii locale”, apreciază Cristian Mihălăchioiu.

Liderul judeţean al PMP anticipează, totuşi, o „încetinire necesară” a ritmului afacerilor şi a vieţii sociale la nivelul comunităţii: „E un sacrificiu necesar pentru a putea depăşi mai uşor această perioadă. Din acest punct de vedere, mizez, printre altele, şi pe modul în care va fi gestionată situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă, aflat în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Mi-aş dori sincer o implicare din partea oamenilor din oraş, în sensul că, în astfel de momente, cei de afară pot face mici gesturi de suport pentru ca celor din interiorul spitalului să le fie un pic mai bine…”, mai spune Mihălăchioiu.

Preşedintele PMP speră ca locuitorii Sloboziei să nu se lase pradă panicii şi să le acorde celor din jur un plus de atenţie: „Mesajul meu pentru concitadinii noştri este acela că nu e recomandat să ne panicăm. E suficient, pentru a depăşi momentul, să fim atenţi cu cei din jur pentru binele lor, nu neapărat pentru binele nostru. Trebuie să ne asigurăm, fiecare dintre noi, că am făcut tot ceea ce depinde de noi pentru a câştiga bătălia cu boala”, a conchis liderul PMP Ialomiţa.

Robert-Viorel Dincă

https://www.pmpialomita.ro/wp-content/uploads/2020/10/logofooter.png
#MIȘCĂMROMÂNIA
EDUCȚIE - CREDINTĂ - SĂNĂTATE
Contact
Bdul. Matei Basarab nr. 59 (fosta locție DOMO), bl. U, sc. C
Link-uri utile

Toate drepturile rezervate Partidul Mișcarea Populară Ialomița