ActualitatePMP„Mizez pe tineri pentr dezvoltarea judeţului”

https://www.pmpialomita.ro/wp-content/uploads/2020/11/cristifb-tineri.jpg

Cristian Mihălăchioiu, preşedinte interimar PMP Ialomiţa: „Mizez pe tineri pentr dezvoltarea judeţului”

 

Noul lider al PMP Ialomiţa consideră că una dintre pârghiile viitoare de dezvoltare a judeţului este reprezentată de găsirea celor mai eficiente metode de păstrare a reprezentanţilor tinerei generaţii în mijlocul comunităţilor cărora le aparţin.

Mihălăchioiu consideră că trei sunt direcţiile în care ar trebui acţionat la nivelul autorităţilor de la nivel central, judeţean şi local.

Prima dintre ele este o reformă a sistemului educaţional astfel încât acesta să corespundă deopotrivă aptitudinilor tinerilor şi solicitărilor pieţei muncii din Ialomiţa: „Cred că trebuie să acordăm mai multă importanţă programului dual de învăţământ care presupune miza pe specializări cerute în zonă. Cum ar fi cea de mecanici agricoli sau specialişti în medicina veterinară, pentru că multe dintre ferme s-au extins şi au nevoie de oameni care să fie capabili să utilizeze noile tehnologii cu care sunt dotate utilajele agricole din epoca modernă. În plus, din dialogurile purtate prin judeţ, am ajuns la concluzia că se caută medici veterinari pe care nu prea îi găsim în Ialomiţa” consideră Mihălăchioiu.

În opinia sa, potenţialul tinerilor ialomiţeni ar putea fi utilizat şi în cadrul domeniul ecologizării şi refolosirii maselor plastice, în condiţiile în care unul dintre cei mai mari actori de pe piaţă este prezent pe piaţa din Slobozia.

Liderul PMP Ialomiţa consideră că se impune şi valorificarea unei ideii ce poate părea SF. Dar nu e: „Un liceu de excelenţă în IT ar putea fi primul pas către o universitate de profil la Slobozia. Mai ales că, odată creat această oportunitate, investitorii în acest domeniu atât de atractiv ar putea fi interesaţi de piaţa locală a muncii. Situarea la distanţă egală de Bucureşti şi Constanţa şi apropierea de autostradă ar putea fi un magnet pentru cei interesaţi de un business în domeniu care să valorifice potenţialul tinerilor din zonă” afirmă Cristian Mihălăchioiu.

Pentru omul familiarizat cu stilul de viaţă şi modul de gândire al tinerei generaţii, păstrarea reprezentanţilor „noului val” acasă echivalează cu şansa la dezvoltarea viitoare a judeţului. Şi este, deja, unul dintre punctele forte cu care abordează campania pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Robert-Viorel Dincă

 

https://www.pmpialomita.ro/wp-content/uploads/2020/10/logofooter.png
#MIȘCĂMROMÂNIA
EDUCȚIE - CREDINTĂ - SĂNĂTATE
Contact
Bdul. Matei Basarab nr. 59 (fosta locție DOMO), bl. U, sc. C
Link-uri utile

Toate drepturile rezervate Partidul Mișcarea Populară Ialomița