ActualitatePMP“Ne dorim respectarea voinţei românilor şi eliminarea pensiilor speciale”

https://www.pmpialomita.ro/wp-content/uploads/2020/11/Cartoline-PMP-Ialomita9-1280x1280.png

Cristian Mihălăchioiu, candidatul PMP Ialomiţa pentru Camera Deputaţilor:

“Ne dorim respectarea voinţei românilor şi eliminarea pensiilor speciale”

Preşedintele PMP Ialomiţa lansează tuturor competitorilor în cursa pentru Parlamentul României o provocare în perspectiva viitoarei legislaturi: un pact în vederea reducerii la 300 a numărului de parlamentari şi a eliminării pensiilor speciale.

Demersul porneşte de la trei premise: rezultatele referendumului din 2009, în cadrul căruia 83,81% dintre români s-au pronunţat ferm în vederea reducerii numărului de parlamentari la cel mult 300, un studiu al BCS din care rezultă că 90% dintre români s-au declarat de acord cu eliminarea pensiilor speciale şi sacrificiile pe care politicienii le cer românilor să le facă pentru a depăşi actuala criză.

În opinia lui Cristian Mihălăchioiu, înainte de a le cere, din nou, românilor, să „strângă cureaua”, clasa politică ar trebui să folosească puterea exemplului: „Un răspuns excelent din partea actualei clase politice la dorinţele şi aşteptările oamenilor ar fi să înceapă reformarea instituţiilor statului. Iar primii paşi să fie chiar reducerea numărului de parlamentari şi eliminarea controversatelor pensii speciale pentru demnitari. La asta se referă, în principal, pactul pe care îl propunem, fără excepţie, tuturor contracandidaţilor. În acest sens, aşteptăm semnăturile tuturor reprezentanţilor pe documentul prin care viitorii parlamentari de Ialomiţa se angajează să susţină, la nivel legislativ, dar şi politic în cadrul propriilor formaţiuni, iniţiativa noastră”, ne-a declarat preşedintele PMP Ialomiţa.

Candidatul PMP la funcţia de deputat la alegerile din 6 decembrie îşi întemeiază demersul pe experienţele trecute „care arată că bătălia politică de la nivel local exportată la Bucureşti şi păstrarea parlamentarilor în zona de demarcaţie politică au ţinut judeţul şi ţara pe loc”: „Dacă toate partidele politice din judeţ îşi dau mâna, dacă parlamentarii realizează că sunt, înainte de toate, în slujba cetăţenilor şi semnează acest pact, acţionând unitar, la nivel parlamentar şi politic, aceste proiecte mult dorite de români pot deveni realitate în următorul Parlament”, se declară optimist noul preşedinte al „popularilor” ialomiţeni.

La fel de pozitiv în ceea ce priveşte răspunsul politicienilor locali se declară Cristian Mihălăchioiu şi în cazul a ceea ce consideră a fi „determinarea actorilor de pe scena politică ialomiţeană în a acţiona pentru binele comun al celor care îi trimit în Parlamentul României”.

Robert-Viorel Dincă

https://www.pmpialomita.ro/wp-content/uploads/2020/10/logofooter.png
#MIȘCĂMROMÂNIA
EDUCȚIE - CREDINTĂ - SĂNĂTATE
Contact
Bdul. Matei Basarab nr. 59 (fosta locție DOMO), bl. U, sc. C
Link-uri utile

Toate drepturile rezervate Partidul Mișcarea Populară Ialomița